.
.

CASE: Zensehome i typehus

Type installation:
Typehus, nybyggeriInstallation af el i typehus
  
Behov:
Enkel intelligent elløsning til at øge komfort og forbedre boligøkonomi
  
Beskrivelse:
Zensehome blev i 2009 installeret i et nybygget typehus på Kolding-egnen. Her bor Per Madsen med sin familie. I et typehus aftaler man typisk med byggefirmaet, at man ønsker at få zensehome installeret. I modsætning til en traditionel installation betyder installationen af zensehome, at man reducerer kabelmængden og dermed også tiden, som elektrikeren skal bruge. Boligejeren peger desuden på en række grunde til at installere zensehome

•  Større komfort
•  Mange funktionaliteter
•  Design
•  Energistyring og strømbesparelser

Det bruger de zensehome-systemet?
Familien udnytter, at zensehome gør dem i stand til at styre strømforbruget og slukke for overflødige strømforbrugskilder. Familien har eksempelvis programmeret kontakterne på børnenes værelse, så fjernsynet slukker, når de ikke bruger det eller falder i søvn. Desuden har de programmeret kaffemaskinen, så den automatisk slukker efter 2 timer, når kaffen ikke er god længere og som sikkerhed for, at der ikke går ild i den, hvis der er tændt for kolben uden kaffe i. Per Madsen mener, at det er motiverende, at man kan styre strømforbruget: "Hvis du tager fx et fladskærmstv, så bruger det måske 180 watt, og det er klart, hvis det står og brænder hele natten, fordi du er faldet i søvn, så er det jo fuldstændig spild af strøm og også CO2".

Familien valgte at gøre de fleste kontakter intelligente fra starten. Familien styrer kontakternes funktioner fra PC-programmet, som de har downloadet fra zensehomes hjemmeside. De fik installatøren til at lave den første skitse af deres hus og har derefter selv foretaget ændringer og tilpasset systemet til deres behov.
 
Per Madsen: "Vi er utrolig glade for systemet, og kan derfor kun anbefale det til andre.."

Se videoklip om zensehome i typehus

.